Nekretnine Novi Sad
Povratak na sajt nekretnine-novisad.rs

Raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća

Izbeglice sa prebivalištem u Sremskim Karlovcima, koje žive u neodgovarajućim uslovima kao podstanari ili u kolektivnim centrima, mogu do 18. marta da se prijave na konkurs za dodelu para za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Izbeglice mogu konačno da se skuće
 Najviši iznos koji se po porodici dodeljuje jeste 810.000 dinara. Kuće za koje se odluče odabrani kandidati ne moraju nužno biti u Karlovcima, što znači da mogu da odaberu nekretninu koja se nalazi i na  teritoriji neke druge opštine.

Kako saznajemo u karlovačkoj opštini, reč je o pomoći Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, koji je krajem prošle godine za stambeno zbrinjavanje izbeglica u Karlovcima izdvojio 3.645.000 dinara. Lokalna samouprava u ovom poduhvatu učestvuje sa 405.000 dinara.

Na pomoć mogu da računaju izbeglice i oni kojima je taj status prestao, ukoliko su smeštni u kolektivnom ili neadekvatnom privatnom smeštaju, ne poseduju nigde nepokretnosti kojima bi mogli da reše svoj stambeni problem. Potrebno je i da imaju državljanstvo Republike Srbije, nisu na neki drugi način pokušali da se stambeno zbrinu i nisu povratnici iz migracija u treće zemlje. Uslov je i da nisu ušli u posed svoje obnovljene ili neoštećene imovine, nisu je prodali, poklonili ili zamenili u zemlji porekla ili negde drugde, a koju bi inače mogli da koriste za stanovanje.

Komisija koja je oformljena kako bi sprovela ovaj postupak, bodovaće prijavljene na konkurs prema merilima koji su definisani u 11 tačaka. U slučaju da je nekretnina skuplja od 810.000 dinara, odabrani kandidati mogu da učestvuju u kupovini svojim parama. Njihovo učešće u kupovini  ne može biti veće od 50 odsto, a to je 405.000 dinara.

Prijave se podnose u zatvorenoj koverti u pisarnici Magistrata. Kandidati treba prethodno da ispune formulare koje mogu da preuzmu u pisarnici ili kod poverenika za izbeglice. Zahtev se može poslati i poštom na adresu: Opštinska uprava Sremski Karlovci, Komisija za izbor korisnika za otkup kuća sa okućnicom, Trg Branka Radičevića 1, Sremski Karlovci 21205. 
Dodatne informacije mogu se odbiti na broj telefona 021/ 685 - 3075.  Z. Ml.

Izvor: Dnevnik