Nekretnine Novi Sad
Povratak na sajt nekretnine-novisad.rs
Naziv teme:

Stanove nema ko da kupi

   Građevinska industrija stagnira, a usled nedovoljne kupovne moći stanove nema ko da plati. U glavnom gradu, u poslednjih pet godina cene su pale za 300 do 500 evra po kvadratu. Bez obzira na subvencije, visoke kamatne stope stambenih kredita i dalje odvrađaju ljude sa prosečnom srpskom platom od kupovine stana.

Pročitaj više Broj pregleda: 2329

Kraj pada cena, stanovi će poskupeti od proleća

Posle "mrtvih" meseci, januara i februara, tržište stanova, kuća i poslovnog prostora u Srbiji trebalo bi konačno da se "probudi", očekuju u agencijama za promet nekretnina. Optimističku prognozu za proleće ove godine posrednici u kupoprodaji kvadrata baziraju na najavljenim velikim investicijama.
Povećana potražnja, međutim, mogla bi da dovede do skoka cena, u početku, za oko deset odsto. Sigurno je, ipak...

Pročitaj više Broj pregleda: 4034

Stranci do nekretnina samo uz potvrdu

  U Srbiji nekretnine mogu da kupe strani državljani iz zemalja sa kojima imamo reciprocitet. Na sajtu Ministarstva pravde postoji obrazac zahteva i uplatnica za administrativnu taksu.
  Nijedan kupoprodajni ugovor trenutno ne može da bude overen u sudu bez „zelenog svetla“ Ministarstva pravde ako je kupac nekretnine u Srbiji strani državljanin.

Pročitaj više Broj pregleda: 2045

Loše vesti sa svetskih tržišta nekretnina

   Loše vesti sa svetskih tržišta nekretnina u trećem su tromesečju bile snažno koncentrisane na Evropu, zaključio je Global Property Guide, uvrstivši i Hrvatsku u grupu zemalja s ubrzanim padom cena. Istaknuvši da je svih devet najslabijih tržišta nekretnina u svetu locirano u Evropi, u specijalizovanoj savetodavnoj kompaniji ističu da ih je ponovo iznenadio tempo pada cena na Starom kontinentu.

Pročitaj više Broj pregleda: 3194

U odnosu na plate, kvadrat nam najskuplji u Evropi

   Prodaja nekretnina u Srbiji u poslednje tri godine beleži pad. Manje se gradi, a zbog male kupovne moći, loše ponude stanova i skupih kredita, očekuje se da se taj trend nastavi. Dok su cene nekretnina u svetu zbog krize padale i više od 50 odsto u Srbiji, uprkos padu prodaje, cene su više nego pre pet godina.

Pročitaj više Broj pregleda: 1474